Scroll Top
Strada Banul Antonache 40-44, București 011665

Dr. Dragoș Popescu

DR. Dragoș Popescu

Chirurg specialist ortoped, supraspecializat în chirurgia complexă, artroscopică și protetică, a genunchiului.

Singurul chirurg ortoped din România care realizează operația de transplant de menisc, Dr. Dragoș Popescu este supraspecializat în chirurgia complexă a genunchiului, atât artroscopică cât și protetică. Dr. Popescu este Doctor în Medicină, Profesor Clinic în cadrul Universității Barcelona și coordinatorul Programului de Formare în Artroscopie (PNFA) al Asociației Spaniole de Artroscopie (AEA) pe tematica genunchiului. Este membru al mai multor societăți știintifice de profil spaniole și europene (AEA, SEROD, SECOT, ESSKA). 

Absolvent al Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, Dr. Dragoș Popescu s-a specializat în Chirurgie Ortopedică și Traumatologie la centrul universitar “Hospital Clínic de Barcelona” din Spania, unde a fost rezident.

Artroscopia genunchiului

Dr. Dragoș Popescu este singurul chirurg ortoped din România care realizaează transplant de menisc. În afară de aceasta, realizează diferite procedee artroscopice precum ligamentoplastii simple sau multiple, implante de menisc, tratament de cartilaj cu tehnici avansate și exclusiv artroscopice. Pe acest domeniu este Consultant pentru Smith&Nephew® și Linvatec® (Spania) și Mitek® (România), fiind profesor în multiple cursuri practice organizate de Asociația Spaniolă de Artroscopie (AEA).

Protezarea genunchiului

În cadrul activității sale, Dr. Popescu deține o amplă experiență în protezarea genunchiului atât în proteze unicompartimentale și totale, cât și în revizia acestora. Este adeptul recuperării rapide după o protezare a genunchiului – Fast-Track Recovery. Este printre puținii chirurgi ortopezi din România cu experiență în protezarea robotică a genunchiului. Este Consultant pentru DePuySynthes® (Spania) și Smith&Nephew® (Spania) pentru proteze unicompartimentale și totale de genunchi. Este singurul chirurg ortoped din România cu experiență specifică pentru tratarea artrozei precoce unicompartimentale folosind implantul Atlas® sau protezele artroscopice HemiCap®, inovații de ultima oră în domeniu.

Competențe și puncte forte

Absolvent al Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, Dr. Dragos Popescu s-a specializat în Chirurgie Ortopedică și Traumatologie la centrul universitar “Hospital Clínic de Barcelona” din Spania, unde a fost rezident, realizând ulterior numeroase stagii de pregătire la diferite centre de prestigiu:

 • stagiu formativ cu Dr. Brian Cole, chirurg reputat în chirurgia cartilajului și a tranplantului de menisc, la “Cartilage Restoration Center” din cadrul Midwest Orthopedics, Rush University Medical Hospital (2012, SUA);
 • stagiu formativ cu Prof. Dr. Freddie H. Fu, autoritate în medicina sportivă și lider mondial în chirurgia ortopedică, la UPMC Center for Sports Medicine (2012, SUA). Dr. Fu este cunoscut pentru studiile despre reconstrucția anatomică de ligament încrucișat anterior:
 • European Arthroscopy Travelling Fellowship (EATF), stagiu desfășurat în diverse clinici europene renumite pentru artroscopie (2012);
 • European Knee Arthroplasty Fellowship (EKAF) – (2013, Germania).
 • Doctor în Medicină și Profesor Clinic la Universitatea Barcelona în cadrul departamentului Chirurgie și alte Specialități Chirurgicale pe următoarele tematici: “Ortopedie și Traumatologie” și “Chirurgie Artroscopică”.
 • Co-Director al programului de fellowship “Chirurgia Artroscopică” și Colaborator Docent pentru cel de “Chirurgia Protetică a Adultului”, programe realizate în cadrul Universității Barcelona.
 • Profesor Acreditat al Societății Europene de Traumatologie Sportivă, Chirurgie a Genunchiului și Artroscopie (ESSKA).
 • Coordonator al tematicii de artroscopie a genunchiului din cadrul “Planului Național Spaniol de Educație în Artroscopie” (PNFA) al Asociației Spaniole de Artroscopie (AEA).

Dr. Dragoș Popescu este membru al următoarelor Societăți Științifice:

 • Societatea Europeană de Traumatologie Sportivă, Chirurgie a Genunchiului și Artroscopie (ESSKA)
 • Asociația Spaniolă de Artroscopie (AEA)
 • Societatea Spaniolă de Genunchi (SEROD)
 • Societatea Spaniolă de Ortopedie (SECOT)
 • 2009 – Top 10 Poster Award pentru studiul ”DOUBLE BUNDLE VS. SINGLE BUNDLE IN HORIZONTAL POSITION IN ACL RECONSTRUCTION: PROSPECTIVE STUDY” – 7th Biennal ISAKOS Congress, Osaka, Japan, 5-9 Apr 2009 (co-autor)
 • 2010 – Premiul Asociației Spaniole de Artroscopie pentru cel mai bun articol publicat în revista Societății: “SUTURA MENISCAL CON DISPOSITIVO FAST-FIX EN LESIONES MENISCALES CRÓNICAS: RESULTADOS A CORTO-MEDIO PLAZO”. Cuadernos de Artroscopia 2009 vol 16, fasc 2, nº40: 8-13 (autor principal)
 • 2011 – Premiul Jacques Duparc pentru cel mai bun Top 10 Poster la Congresul European de Ortopedie “COMPARISON OF SYNOVIAL FLUID PARAMETERS AFTER TOTAL KNEE REPLACEMENT BETWEEN COBALT-CHROME/POLYETHYLENE AND OXINIUM/POLYETHYLENE BEARINGS. A PROSPECTIVE, RANDOMIZED STUDY.” 12th EFORT Congress, 1 – 4 June 2011, Copenhagen, Dennmark (autor principal)
 • 2011 – Premiu în cadrul al XXII Congres Mexican de Ortopedie (FEMECOT-AMOT) pentru lucrarea “UTILIZACIÓN DEL METAL TRABECULAR EN ARTROPLASTIA TOTAL DE RODILLA EN PACIENTES OBESOS GRAVES Y MÓRBIDOS (IMC > 35 Kg/m2)” Puebla, Méjico (co-autor)
 • 2013 – Bursă de Cercetare a Asociației Spaniole de Artroscopie (AEA) pentru realizarea studiului “RECONSTRUCCIÓN DE LIGAMENTO CRUZADO ANTERIOR (LCA) MEDIANTE PLASTIA AUTOLOGA CON TENDÓN CUADRICIPITAL VS TENDONES ISQUIO-TIBIALES: ESTUDIO PROSPECTIVO, COMPARATIVO, ALEATORIZADO” – cercetător principal
Programează
o consultație!

  Privacy Preferences
  When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.