Scroll Top
Strada Banul Antonache 40-44, București 011665

Dr. Ion-Andrei Popescu

Dr. Andrei Popescu - chirurg umăr

DR. ION-ANDREI POPESCU ​

Chirurg specialist ortoped-traumatolog, supraspecializat în chirurgia umărului și a membrului superior.​

Dr. Ion-Andrei Popescu este medic ortoped-traumatolog, supraspecializat internațional în chirurgia umărului, cu o vastă experiență și rutină în artroscopia de umăr și protetica reconstructivă. Membru al mai multor societăți științifice de profil, germane și europene (AGA, DVSE, ESSKA, SRATS),  Dr. Popescu efectuează anual peste 400 artroscopii de umăr și 60 de protezări. 

Dr. Ion-Andrei Popescu este singurul chirurg ortoped din România care realizează intervenția artroscopică Latarjet, neuroliza endoscopică a plexului brahial, stabilizarea dinamică anterioară, precum și transferuri tendinoase pentru reconstrucția umărului pseudoparalitic.

ARTROSCOPIA UMĂRULUI

Dr. Ion-Andrei Popescu are o rutină susținută în artroscopia de umăr, fiind momentan singurul ortoped din România care și-a dedicat practica chirurgicală tratării afecțiunilor umărului. Este autorul a 4 premiere naționale în artroscopia de umăr și efectuează intervenții reconstructive complexe precum repararea coafei rotatorilor cu transfer tendinos, stabilizarea artroscopică dinamică a umărului cu luxații recidivante, intervenția Latarjet artroscopică și neuroliza endoscopică de plex brahial.

PROTEZAREA UMĂRULUI

În cadrul activității sale, Dr. Ion-Andrei Popescu deține o amplă experiență în chirurgia reconstructivă a umărului, îndeosebi în protezarea inversată și anatomică a umărului. A publicat articole științifice și capitole de carte pe tema transferurilor tendinoase adăugate protezării, despre protezele de umăr personalizate și despre tehnici chirurgicale specifice artroplastiei complexe în cazul defectelor osoase masive.

Competențe și puncte forte

Dr. Popescu a urmat rezidențiatul în specializarea ortopedie-traumatologie în întregime în Germania, avându-i ca mentori pe Dr. med. Dr. h.c. Wilhelm Friedl și pe Prof. Dr.med. T Hopf. A lucrat 6 ani în centre ultra-regionale de îngrijire maximală pentru: politraumatisme, traumatologie sportivă, accidente de muncă, ortopedie sportivă, ortopedie electivă, chirurgia reconstructivă a aparatului locomotor și chirurgia mâinii. În paralel, Dr. Popescu a urmat specializări complementare precum medicina sportivă, medicina de urgență și este absolvent de Master în Health Bussiness Administration la Universitatea Erlangen-Nuerenberg. 

După 10 ani de supraspecializare internațională, peste 2000 de artroscopii de umăr efectuate în centre internaționale de renume și alte mii de intervenții din sfera ortopediei sportive și chirurgia mâinii sau a membrului superior, Dr. Andrei Popescu a revenit în România în anul 2020. Co-fondator al centrului ORTOPEDICUM, Dr. Andrei Popescu operează în clinicile partenere din București și Constanța, efectuând multiple artroscopii reconstructive de umăr, printre care și 3 premiere naționale.

Supraspecializare în chirurgia reconstructivă a umarului și a membrului superior:
Rezidentiat și specializare în ortopedie și traumatologie, medicină sportivă:
Calificări profesionale:
Competente dobandite:
Programează
o consultație!

    Privacy Preferences
    When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.