Scroll Top
Strada Banul Antonache 40-44, București 011665

ȘOLD

ARTICULAȚIA ȘOLDULUI

Șoldul este o articulație sferică, fiind și una dintre cele mai stabile articulații ale corpului uman, care leagă bazinul de membrul inferior. Șoldul este format din partea superioară a osului coapsei (femurul) si din acetabul, care este o cavitate concavă aflată la nivelul bazinului.

Datorită greutății corporale proprii și a utilizării constante, șoldul este expus la sarcini extreme și, prin urmare, la uzură (Coxartroză). Activitățile fizice solicitante și sportul pot crește și ele acest risc.

Alte cauze frecvente de uzură ale șoldul sunt Displazia de șold la adult (afecțiune în care există o nepotrivire între dimensiunea capului femural și mărimea sau adâncimea acetabulului de la nivelul bazinului) și Necroza aseptică de cap femural (în momentul în care șoldul nu mai primește cantitatea de sânge necesară unei bune funcționări).

MAXIMUM
DE ȘANSĂ
PENTRU TINE
01.
DIAGNOSTIC CORECT
Primul pas spre vindecare este indicația corectă de tratament, hotărâtă împreună cu ortopedul supraspecializat.
02.
TRATAMENT MODERN
Ești pe cele mai bune mâini, de la tratamente conservatoare, la artroscopie și chirurgie deschisă. Totul la nivel de excelență.
03.
RECUPERARE ASISTATĂ
O echipă multidisciplinară îți monitorizează evoluția în fiecare etapă, iar tu ești mereu corect informat.
ORTOPEDIE SUPRASPECIALIZATĂ

CHIRURGIA ȘOLDULUI

Dr. Alexandru Bădărău este supraspecializat în în chirurgia protetică primară și de revizie a șoldului, fiind singurul chirurg ortoped din România certificat de EndoCert Germania ca fiind Operator Senior Principal (Senior Hauptoperateur) și cu dublă specializare medicală in chirurgia ortopedică specială.

Este adeptul chirurgiei minim-invazive cu incizie scurtă la piele, folosind abordul antero-lateral, fără lezarea ligamentelor, tendoanelor și mușchilor, permițând astfel o recuperare postoperatorie rapidă (Fast-Track Recovery).

badarau

DR. ALEXANDRU BĂDĂRĂU

Chirurg ortoped-traumatolog, supraspecializat în chirurgia reconstructivă și protetică a șoldului

CE TRATĂM?

Printre cele mai frecvente probleme ale articulației șoldului se numără coxartroza, displazie de șold la adult, necroza aseptică de cap femural,  precum și dureri articulare nespecifice.

cum tratăm?

Chirurgii surpraspecializați din echipa Ortopedicum au experiență îndelungată, folosesc metode de diagnostic de ultimă generație și au acces la o gamă largă de metode de terapie conservatoare pentru a te ajuta să te recuperezi rapid. Atunci când este indicată chirurgia, aceasta va fi chirurgia protetică minim-invazivă cu incizie scurtă la piele, folosind abordul antero-lateral.

Programează
o consultație!

    Privacy Preferences
    When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.