Umărul este cea mai complexă articulație din corpul uman, integritatea sa și a funcției sale fiind asigurată de buna funcționare a mușchilor, tendoanelor, oaselor și ligamentelor.
Umărul se păstrează stabil și funcțional datorită interacțiunii ligamentelor, capsulei și straturilor de mușchi, acest principiu special de construcție permițându-i o mare mobilitate.
Ce tratăm?
- Leziunile și ruptura coafei rotatorilor
- Instabilitatea umărului (Umăr dislocat)
- Disjuncția acromio-claviculară
- Artroza umărului
- Tendinita de biceps brahial
- Sindromul de impingement subacromial
- Sindromul de umăr înghețat
- Bursita subacromială
Mâna și cotul fac parte dintr-o zonă anatomică în care se află o serie de structuri nobile intricate, mobile și fixe, precum nervii, tendoanele, vasele de sânge și scheletul, toate complexe din punct de vedere anatomic și funcțional.
Managementul patologiilor la acest nivel necesită un know-how aparte și foarte specializat, astfel încât chirurgia mâinii a devenit o disciplină separată în cadrul chirurgiei ortopedice.
Ce tratăm?
- Fracturi (oase antebraț, oase carpale)
- Entorse cot, pumn, mână, degete
- Tendinite
- Leziuni cartilaj
- Compresia nervilor periferici (nerv ulnar, radial, interosos posterior, median)
Genunchiul este cea mai mare articulație din corpul nostru și cea care este supusă celei mai mari presiuni, fiind astfel susceptibilă unor leziuni variate. Articulația genunchiului face posibile mișcări de îndoire, întindere sau rotire, însă este important să rămână stabilă.
Datorită greutății corporale proprii și a utilizării constante, genunchiul, ligamentele, tendoanele și meniscurile sunt expuse la sarcini extreme și, prin urmare, sunt foarte sensibile la leziuni. Activitățile fizice solicitante și sportul pot crește și mai mult riscul de rănire și pot contribui la uzură.
Ce tratăm?
Printre cele mai frecvente probleme ale articulației genunchiului se numără ruptura de ligament, ruptura de menisc, luxația de rotulă, tendinita rotuliană, leziunile de cartilaj și gonartroza, precum și dureri articulare nespecifice.
- Ruptura de ligament încrucișat anterior/posterior
- Ruptura de ligament colateral medial/lateral
- Ruptura de menisc
- Luxația de rotulă
- Condromalacie rotuliana
- Tendinită rotuliană
- Leziune de cartilaj
- Genunchi var/valg
- Gonartroza
- Durerea articulară nespecifică
o consultație!