Scroll Top
Strada Banul Antonache 40-44, București 011665

Second opinion

CONSULTAȚII SUPRASPECIALIZATE

Indiferent de problema medicală pe care o ai, o a doua sau chiar a treia opinie îți va oferi mai multă încredere. Experiența și expertiza specialiștilor Ortopedicum îți vine în ajutor, contribuind la o mai bună înțelegere a situației medicale, a diagnosticului și opțiunilor de tratament.

Când să alegi o consultație medicală second opinion?

O a doua opinie poate confirma corectitudinea diagnosticului actului medical anterior,  conferindu-ți încredere că iei cea mai bună decizie pentru corpul tău. Poți apela la o a doua opinie, atunci când consideri că nu ai primit un diagnostic clar și nu poți spune ”Da!”, cu încredere, tratamentului propus.

Chirurgia are indicații foarte precise, cu beneficii bine definite, însă intervențiile chirurgicale pe aparatul locomotor au consecințe ireversibile. De aceea, este important să cunoști și să înțelegi pe deplin riscurile, complicațiile, precum și rezultatele pe termen lung. Atunci când vrei să fii sigur de indicația corectă a unei intervenții chirurgicale, este util și necesar să ceri o a doua opinie.

Există bolnavi și nu boli, iar tratamentele propuse trebuie personalizate, pentru cele mai bune rezulate. Supraspecializările în medicină răspund exact acestei nevoi. Astfel, pentru durerea cronică de umăr, vei alege un ortopedul supraspecializat în tratarea afecțiunilor umărului, iar pentru genunchi un ortoped care are expertiză vastă în chirurgia genunchiului.

Dr. Ion-Andrei Popescu, co-fondator ORTOPEDICUM

Când este cazul să schimbi tratamentul?

Dacă o terapie recomandată nu aduce beneficii în timpul preconizat, este o indicație bună pentru a căuta o altă opinie medicală. Nu este neobișnuit ca un tratament să funcționeze la un pacient și la altul nu, însă este important să recunoști la timp dacă acesta îți oferă îmbunătățirea dorită. Având în vedere numărul mare de opțiuni de tratament disponibile, o a doua opinie medicală, oferită de un expert ortoped supraspecializat în tratarea afecțiunii tale, poate fi șansa ta pentru o recuparare rapidă.

Lansat în 2021, Ortopedicum aduce în același loc, pentru prima dată în România, chirurgi ortopezi români cu formare profesională și supraspecializare îndelungată în centre internaționale de referință, precum și medici specialiști în recuperare, medicină sportivă și kinetoterapeuți de renume. Cu activitate nișată, fiecare specialist din cadrul clinicii oferă maximum de expertiză în domeniul său, acest lucru traducându-se în maximum de șansă pentru fiecare pacient.

Dr. Ion - Andrei Popescu

Chirurg specialist ortoped-traumatolog, supraspecializat în chirurgia exclusivă a umărului și a membrului superior.

Dr. Dragoș
Popescu

Chirurg specialist ortoped, supraspecializat în chirurgia complexă, artroscopică și protetică, a genunchiului.

Dr. Raul
Colța

Chirurg specialist ortoped-traumatolog, supra specializat în chirurgia Gleznei și Piciorului

Programează
o consultație!

    Privacy Preferences
    When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.