Scroll Top
Strada Banul Antonache 40-44, București 011665

GLEZNĂ ȘI PICIOR

GLEZNĂ ȘI PICIOR

ARTICULAȚIILE DE GLEZNĂ ȘI PICIOR

Acest segment al corpului omenesc  este forte complex, atât din punct de vedere al numărului crescut de elemente ce îl alcătuiesc, cat și din punct de vedere al biomecanicii.

Complexul format de gleznă și picior constă din 28 de oase, 33 de articulații, 112 ligamente, controlate de 13 mușchi extrinseci și 21 de mușchi intrinseci.

Piciorul este împărțit in:

  • Retropicior
  • Mediopicior
  • Antepicior

Ansamblul funcționează ca o structură rigidă pentru a suporta greutatea corpului dar și ca o structură flexibilă pentru a se conforma unui teren denivelat. De asemenea acționează ca o catapultă care exercită o forță de împingere a corpul în sus și înainte în timpul mersului, sportului sau diverselor activități cotidiene.

MAXIMUM
DE ȘANSĂ
PENTRU TINE
01.
DIAGNOSTIC CORECT
Primul pas spre vindecare este indicația corectă de tratament, hotărâtă împreună cu ortopedul supraspecializat.
02.
TRATAMENT MODERN
Ești pe cele mai bune mâini, de la tratamente conservatoare, la artroscopie și chirurgie deschisă. Totul la nivel de excelență.
03.
RECUPERARE ASISTATĂ
O echipă multidisciplinară îți monitorizează evoluția în fiecare etapă, iar tu ești mereu corect informat.
ORTOPEDIE SUPRASPECIALIZATĂ

CHIRURGIA GLEZNEI ȘI PICIORULUI

Dr Raul Colta este supra specializat în chirurgia gleznei și piciorului, cu o experiență amplă în întreaga gamă de afecțiuni ale acestui segment,  atât cronice cât și traumatice.

Se ocupă EXCLUSIV de patologiile gleznei și piciorului iar interesele sale chirurgicale includ artroza și corectarea diformităților. Cu un interes deosebit pentru deformările complexe ale retropiciorului și leziunile sportive, lucrează îndeaproape cu fiziokinetoterapeuți și podiatri, adaptând tratamentul la nevoile fiecărui pacient.

dr-raul-colta

Dr. Raul Colța

Chirurg specialist ortoped-traumatolog, supra specializat în chirurgia Gleznei și Piciorului

CE TRATĂM?

Interesele includ leziunile sportive, artroscopia de gleznă și subtalară, artroza diferitelor articulații, protezarea de gleznă, tulburări ale tendoanelor, picior neurologic , deformările degetelor de la picior, monturile.

Dr Colta  are o vastă experiență în cazuri complexe dar și în multe revizii post operații eșuate.

cum tratăm?

Oriunde este cazul, atunci când metodele conservatoare nu au funcționat, folosește tehnici astroscopice și minim invazive. A învățat că multe afecțiuni, odată recunoscute și tratate corespunzător, nu necesită intervenție chirurgicală.

El este cunoscut pentru abordarea sa non-intervențională a patologilor de gleznă și picior și va opera numai atunci când nu există altă alternativă rezonabilă.

Operațiile cu internare de zi sunt profund încurajate atât timp cat pacientul este in siguranța a fi externat.

De asemenea se folosesc cele mai noi tehnici de control al durerii, inclusiv blocuri regionale nervoase, cum ar fi „blocul de gleznă” sau „blocul nervului popliteu”, care pot completa o anestezie generală. Cu aceste blocuri, este posibil să aveți o intervenție chirurgicală aproape complet nedureroasă și să aveți nevoie doar de analgezice ușoare, cum ar fi paracetamolul, chiar și după o operație destul de majoră.

TRATAMENTE CONSERVATOARE, ARTROSCOPICE SAU CHIRURGICALE

RETROPICIOR/GLEZNĂ
MEDIOPICIOR
ANTEPICIOR
Programează
o consultație!

    Privacy Preferences
    When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.