Scroll Top
Strada Banul Antonache 40-44, București 011665
UMĂR
articulația umărului

Umărul este cea mai complexă articulație din corpul uman, integritatea sa și a funcției sale fiind asigurată de buna funcționare a mușchilor, tendoanelor, oaselor și ligamentelor din jur. Articulația glenohumerală a umărului este o articulație tip hemisferă mare cu sprijin pe un soclu mic, precum o minge de golf așezată pe un tee. Umărul se păstrează stabil datorită interacțiunii ligamentelor, capsulei și straturilor de mușchi, acest principiu special de construcție permițându-i o mare mobilitate.

Dezavantajul acestei biomecanici complicate este însă predispoziția la luxații (dislocarea umărului), dar și la deteriorare la suprasarcină sau din cauza mișcărilor repetitive. Problemele și afecțiunile biomecanice sunt traduse de obicei în durere de umăr, cu aspecte specifice fiecărei patologii.

MAXIMUM
DE ȘANSĂ
PENTRU TINE
01.
DIAGNOSTIC CORECT
Primul pas spre vindecare este indicația corectă de tratament, hotărâtă împreună cu ortopedul supraspecializat.
02.
TRATAMENT MODERN
Ești pe cele mai bune mâini, de la tratamente conservatoare, la artroscopie și chirurgie deschisă. Totul la nivel de excelență.
03.
RECUPERARE ASISTATĂ
O echipă multidisciplinară îți monitorizează evoluția în fiecare etapă, iar tu ești mereu corect informat.
ORTOPEDIE SUPRASPECIALIZATĂ:

CHIRURGIA UMĂRULUI

Pentru unele tipuri de patologii, opțiunile simple de tratament cum ar fi odihna sau fizio-kineto-terapia pot fi de ajuns pentru vindecare. Pentru alte tipuri de afecțiuni ale articulației umărului pot fi necesare intervenții chirurgicale mai mult sau mai puțin complexe, când este recomandată artroscopia sau chiar o proteză de umăr.

Dr. Andrei Popescu este supraspecializat în chirurgia și artroscopia umărului și oferă soluții și proceduri chirurgicale moderne pentru o varietate de leziuni și afecțiuni sportive, traumatice și degenerative. Procedurile pot fi artroscopice/ minim-invazive sau deschise: artroscopia de umăr cu repararea coafei rotatorilor sau reinserția labrum glenoidian (operația Bankart), stabilizarea artroscopică dinamică, protezarea umărului cu o proteză anatomică sau cu o proteză inversată, chirurgia reconstructivă sau de revizie a umărului.

dr Andrei Popescu - ortopedicum

Dr. Ion - Andrei Popescu

Chirurg ortoped-traumatolog, supraspecializat în chirurgia reconstructivă a membrului superior, artroscopie și protezare umăr

CE TRATĂM?
Printre cele mai frecvente afecțiuni ale articulației umărului se numără: Leziunile și ruptura coafei rotatorilor, Instabilitatea umărului (Umăr dislocat), Disjuncția acromio-claviculară, Artroza umărului, Tendinita de biceps brahial, Sindromul de impingement subacromial, Sindromul de umăr înghețat, Bursita subacromială.
cum tratăm?

Chirurgii surpraspecializați din echipa Ortopedicum au experiență îndelungată, folosesc metode de diagnostic de ultimă generație și au acces la o gamă largă de metode de terapie conservatoare pentru a te ajuta să te recuperezi rapid. Atunci când este indicată chirurgia, prima opțiune va fi o metodă minim invazivă, precum artroscopia de umăr.

Programează
o consultație!

    Privacy Preferences
    When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.