Scroll Top
Strada Banul Antonache 40-44, București 011665

Mână și cot

mână și cot
ARTICULAȚIILE MÂINII

Mâna este un organ esențial nu doar prin funcția sa, ci și prin rolul său social.

Mâna și pumnul fac parte dintr-o zonă anatomică în care se află o serie de structuri nobile intricate, mobile și fixe, precum nervii, tendoanele, vasele de sânge și scheletul, toate complexe din punct de vedere anatomic și funcțional. Managementul patologiilor la acest nivel necesită un know-how aparte și foarte specializat, astfel încât chirurgia mâinii a devenit o disciplină separată în cadrul chirurgiei ortopedice. Dezvoltarea tehnicilor microchirurgicale și apariția noilor tehnologii pentru repararea acestor structuri a adus în ultimii ani multe progrese în înțelegerea, tratamentul și managementul diverselor leziuni ale mâinii.

Cotul este articulația care leagă umărul de mână. O articulație stabilă și funcțională, cotul este format din humerus (osul brațului), radius și ulnă (oasele antebrațului) și un sistem complex de ligamente și mușchi. Leziunile la acest nivel sunt frecvente și pot fi extrem de dureroase, atât pentru adulți, cât și pentru copii.

MAXIMUM
DE ȘANSĂ
PENTRU TINE
01.
DIAGNOSTIC CORECT
Primul pas spre vindecare este indicația corectă de tratament, hotărâtă împreună cu ortopedul supraspecializat.
02.
TRATAMENT MODERN
Ești pe cele mai bune mâini, de la tratamente conservatoare, la artroscopie și chirurgie deschisă. Totul la nivel de excelență.
03.
RECUPERARE ASISTATĂ
O echipă multidisciplinară îți monitorizează evoluția în fiecare etapă, iar tu ești mereu corect informat.
ORTOPEDIE SUPRASPECIALIZATĂ:

CHIRURGIA MÂINII

Dr. Ion-Andrei Popescu este specializat în tratarea afecțiunilor degenerative ale cotului și mâinii. Combinând experiența sa de microchirurgie, chirurgie reconstructivă și managementul traumatismelor sportivilor, Dr. Popescu oferă tratamente minim-invazive și corect adaptate leziunii și profilului de activitate al fiecăruia dintre pacienții săi.

Dr. Popescu este supraspecializat în chirurgia reconstructivă a membrului superior: chirurgia umărului și chirurgia mâinii.

dr Andrei Popescu - ortopedicum

Dr. Ion - Andrei Popescu

Specialist în chirurgia reconstructivă a membrului superior

CE TRATĂM?

Printre cele mai frecvente afecțiuni ale mâinii se numără fracturi (oase antebraț, oase carpale), entorsele de cot, pumn, mână sau degete, tendinite, leziuni de cartilaj și compresia nervilor periferici (nerv ulnar, radial, interosos posterior, median).

cum tratăm?

Tratamentul conservator are prioritate și trebuie personalizat. Aceste este implementat cu ajutorul atelelor si ortezelor termoformabile și a unui program dedicat de kinetoterapie sau ergoterapie.

Atunci când tratamentul conservator nu aduce beneficii, tehnicile chirurgicale avansate ne stau la dispoziție. Chirurgia modernă a mâinii este prin definiție minim-invazivă și se efectuează de regulă sub anestezie locală sau regională.

Programează
o consultație!

    Privacy Preferences
    When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.